Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Eπιλογή συντρόφου.

Μετά από έρευνα που διεξήγαγα κατέληξα στα εξής πρόχειρα κ αρχικά συμπεράσματα:

Επιλέγουμε σύντροφο, τις περισσότερες φορές κ οι περισσότεροι άνθρωποι, με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτίρια που εμείς θέτουμε, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.

Η επιλογή δλδ τις περισσότερες φορές γίνεται με την ίδια τακτική όπως στο σούπερ μάρκετ.
Εκεί πηγαίνουμε κ επιλέγουμε τη συγκεκριμένη μάρκα κ γεύση πατατάκια, το συγκεκριμένο αναψυκτικό κ τι συγκεκριμένη μπύρα. Σπάνια διαλέγουμε κάτι πέραν του γούστου μας, είτε αυτό αφορά συντροφο, είτε πατατάκια!

Η θεωρία επεκτίνεται όχι μόνο για τους ανθρώπους που τελικά ο καθένας μας έχει συνάψει ερωτική σχέση, αλλά κ σε αυτούς που αρχικά επιλέξαμε, αλλά τελικά φάγαμε χυλόπιτα.

Παρατηρώντας δν πρόκειται κάποιος να βρει ομοιότητες που βγάζουν μάτι μεταξύ των σχέσεών του. Παρολαυτά, μια πιο κριτική ματιά σε βάθος, κυρίως στο χαρακτήρα κ τη συμπεριφορά των άλλων,, θα δείξει αποτελέσματα που είναι πράγματι απίστευτα!

Βεβαίως υπάρχουν κ οι εξαιρέσεις, που επιλέγουν εντελώς διαφορετικούς συντρόφους κάθε φορά φαινομενικά. Αλλά ακόμη κ τότε αν κοιτάξει κανείς το θέμα στο βάθος του, θα διαπιστώσει πως πάλι κάποιες ομοιότητες υπάρχουν μεταξύ τους ή ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζητά από τους άλλους κάτι πολύ συκεκριμένο που μπορεί να διαθέτουν κ τίποτε άλλο πέραν αυτού.




Θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σας πάνω σε αυτό! Τις δικιές σας εμπειρίες με συντρόφους κ πιθανές ομοιότητές τους!

Περιμένω τα σχόλιά σας! Άλλωστε η έρευνα μου είναι ανοικτή ακόμη κ δν έχω βγάλει τα τελικά μου συμπεράσματα επι του θέματος!

30 σχόλια:

dsquared είπε...

Θυμαμαι πριν χρονια ειχα χωρισει και για εναν χρονο κοιτουσα αντρες που εμοιζαν στονπρωην μου. Τωρα πια με ελκουν αντρες που δεν εχουν καμια σχεση με τον πρωην μου, χα, χα.
Ριξε μια ματια σε ενα παλιοτερο ποστ μου
http://dsquaredgr.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.html

DIN

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Γίνεται το ίδιο λάθος κάθε φορά και επιλέγεις σύντροφο για να καλύψεις τις δικές σου ανασφάλειες. Δεν είναι έτσι όμως. Τον σύντροφο τον επιλέγεις ξέροντας ότι μπορείς να καλύψεις πρώτα τις δικές του ανάγκες και μετά τις δικές σου. Αλλά ο εγωισμός έρχεται πάνω απ' όλα. Σπάνια θα βρεις κάποιον άνθρωπο να σκέφτεται διαφορετικά!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ dsquared: ωραία! κάθε φορά που κάνω κάτι πάντα υπάρχει κάποιος άλλος που το έχει κάνει πριν από εμένα! I'm thrilled!
Τέλεια η ανάρτησή σου κ πολύ συμφωνώ με όσα λες εσύ κ το βιβλίο σου!
Πως το λένε ακριβώς είπαμε? Και ποιος το έχει γράψει(σίγουρα ξένος θα ναι)?

Εσύ έπαθες κάτι συναρπαστικό!
Συνειδητοποίησες πως η επιλογή σου ήταν λάθος και αποφάσισες να μην το ξανακάνεις. Έτσι έθεσες καινουρια δεδομένα στην επιλογή συντρόφου!

Τουλάχιστον εγώ έτσι το ερμηνεύω!


σματς!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ Gi Gaga Kouni Beli: το μονο που θα ήθελα να αναφέρω στο θέμα που θίγεις αυτή τη στιγμή, είναι πως ο έρωτας εκ φύσεως είναι εγωιστικος. Μόνο κ μόνο το συναίσθημα της κτητικότητας που μας καταλαμβανει όσο είμαστε ερωτευμένοι να κοιτάξεις, καταλαβαίνεις πόσο εγωιστικά όντα είμαστε!


αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάαααλο θέμα!


σματς!

LiLiKi είπε...

Πολύ πολύ ενδιαφέρον....

Παρατηρώ ότι όλοι με έκαναν να γελάω κ να αισθάνομαι μια κάποια ασφάλεια...

Δεν έφυγα ποτέ από το καλούπι αυτό!

Για πες μου...αυτό είναι καλό ή κακό?
Καλά περνάω αλλά μήπως χάνω κάτι??

dsquared είπε...

Nomizω οτι εχει να κανει με τi φαση περναμε. Με πιανω σε καποια περιοδο της ζωης μου να θελω μια απο τα ιδια γιατι ξερω τα κατατοπια. Σε αλλη φαση που γουσταρω περιπετεια μπορει να κοιταξω κατι εντελως ξενο προς εμε. ΚΑτι σαν την επιλογη μερους για διακοπες. Δεν εχεις επιλεξει καποιο καλοκαιρι να πας σε ενα νεο προορισμο για να δεις καινουργιες εικονες, ενω αλλη χρονια να θελεις να πας στο εξωχικο σου ή σε γνωριμο μερος γιατι ξερεις πως θα κυλισουν οι μερες ηρεμα?
Βασικο ρολο παιζει η χημεια...
Το βιβλιο λεγετ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ και ειναι του Dan Ariely

din

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ LiLiKi: εαν αυτό είναι που αποζητας τότε δν υπάρχει πρόβλημα. από εκεί και πέρα όμως αν θες κάτι παραπάνω απο εναν συντροφο, πρώτα πρέπει να προσδιορίσεις τι είναι αυτό το παραπάνω κ μετά να "αρχίσεις το ψάξιμο"!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ dsquared: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Din! Συμφωνώ μαζί σου! Δν μπορώ να πω πως έχεις άδικο! Σωστά τα λες τα πράγματα! Όσο για τη χημεία που αναφέρεις.. είναι κ αυτό μια άλλη ιστορία κ ολόκληρο θέμα συζήτησης!!!!

σματς!!!

Skouliki είπε...

εγω διαλεγω μαλλον με κριτηριο να μην βαριεμαι αμα περασουν καποια χρονια

θελω ο αλλος να εχει φαντασια και χιουμορ

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ Skouliki: σωστή η παίκτρια! βλέπεις μπροστά!

σματς!

dsquared είπε...

Τελικα δεν μας ειπε τι πατατακια προτιμας, με ριγανη, σκετα ή παπρικα? χα, χα!
φιλια
din

korinoskilo είπε...

αμα δεν ταιριαζεις δεν συμπεθεριαζεις θα ελεγα εγω....

και απο τις δυο μεριες πρεπει να υπαρχουν αναλογα κριτιρια....

και εγω εχω μερικα βασικα που σπανια ξεφευγω :)))


καλησπερεςςςς

Dimitris είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα διαλογής,εξάλλου πόσοι/πόσες απο μάς έχουν "ποικιλία" να διαλέξουν;Μάλλον ελάχιστοι...απλά συμβαίνει να κοιτάμε ανθρώπους που πλησιάζουν τα γούστα μας,βέβαια τους κοιτάμε μόνο,δεν σημαίνει ότι κάνουμε κάτι απαραίτητα.Εκεί μπαίνει η έννοια του κλικ που προσωπικά την θεωρώ ύψιστη.Μιλώντας για μένα δεν έχω βρει ακόμα τι μου κάνει κλικ,αν και έχω καταλάβει ότι αυτό που ψάχνω είναι κάτι όχι να καλύπτει τις ανάγκες μου όσο να έχει τους ίδιους ρυθμούς και ίδια οπτική στην ζωή. Δεν θέλω να βγαίνω έξω απ τα νερά μου,με την έννοια να ζω κάτι που δεν με χαρακτηρίζει ή ακόμα δεν μπορώ να προσαρμοστώ.Αν ζήσω κάτι τέτοιο,σίγουρα κάποια στιγμή θα τελειώσει.Και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξεκινάω σχέση που να έχει ημερομηνία λήξης.Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως χιούμορ,καλαισθησία,ενδιαφέροντα περνούν σε μικρότερη μοίρα αν και περιλαμβάνονται στο πακέτο.Βέβαια άλλο τι θέλουμε και άλλο τι βρίσκουμε,βρίσκουμε αυτό που μας γεμίζει και ενώνει τους κόσμους του καθενός.Όχι το κλασσικό "εγώ μπήκα στον κόσμο της" ή εκείνη στον "δικό μου".Είναι μεγάλη κουβέντα όλα αυτα!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ Dimitris: Πως δν είναι θέμα διαλογής?! Πας σε 10 διαφορετικές παρέες με κορίτσια και κάθε φορά θα κοιτάξεις μια που θα πληρεί κάποια συγκεκριμένα "προσοντα". Και στις 10 παρέες που θα πας το ένα κορίτσι που πιθανότατα θα επιλέξεις από την κάθε μια θα εχει χαρακτηριστικά κοινά με τα υπόλοιπα 9!

Αυτό δείχνει η έρευνα!


Για το κλικ που λες, ειναι το ίδιο πράγμα. Σου κάνει κλικ όποια πληρεί τα ενδόμιχα στάνταρντ σου για κοπέλα! Αν δν έχεις απόλυτη αυτογνωσία δν τα μαθαίνεις πιθανώς ποτέ αυτά τα στάντραρντς, αλλά συγκρίνοντας παλαιότερες κ νεότερες σχέσεις βρίσκεις που περίπου συνήθως πέφτει το μάτι σου!

Dimitris είπε...

Οι σχέσεις μου δεν μοιάζαν και ούτε ήταν πιστεύω αυτό που θέλω να βρω

Για το θέμα της αυτογνωσίας,το κλικ έρχεται και εκεί που δεν το περιμένεις...οπότε κάνει πέρα όοοολα τα στάνταρ!Το χω δει και στον εαυτό μου αυτό αρκετές φορές...τα στάνταρ μπορεί να ναι για να καταπατώνται ;)

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ dsquared: ααα να πω εγώ τι προτιμώ????? από πατατάκια, όταν δν είμαι σε δίαιτα όπως τώρα, προτιμώ αυτά με τιν πάπρικα! Από άντρες πάλι.. ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι ότι επέλεγα τους μελαχρινούς, αλλά πάντα πίστευα πως με τράβαγε το πρότυπο "ψηλός-ξανθός-γαλανομάτης"! Τελικά το υποσυνείδητο ξέρει καλύτερα μάλλον!!! χιχιχι!

Dimitris είπε...

Αλλα μιας και μιλάμε για στανταρ...τα δικά μου είναι χιούμορ,έλειψη κόμπλεξ και ψυλομυτοσύνης,μαρέσει η κοπέλα να χει παρέα και να μην είναι δεξιά και αριστερά ότι κάτσει,ενδιαφέροντα πέρα από μπουζούκια και clubbing (ω ναι είναι πολλά!) καθώς και γούστο κ τρόπους,να ξέρει να φερθεί θυληκά και να μη τα ισοπεδώνει όλα και να μπορει να δεχτεί τις όποιες αδυναμίες και παραξενιές έχω...αυτά τα λίγα:p

Dimitris είπε...

Kαι εξωτερικά...φινέτσα,στυλ και θυληκό σώμα (γτ οκ δεν αρκεί μόνο ο χαρακτήρας)

(Κ να φοράει κ σταράκια :p)

LiLiKi είπε...

Δημήτρη δεν ζητάς πολλά... Λες αυτά που πραγματικα σε τραβάνε αλλά θα σου πω δυο πραγματάκια μόνο..

1. μην ξαφνιαστείς αν τελικά η γυναίκα των ονείρων σου, αυτή που θα ερωτευτείς τρελά δεν έχει τι=ίποτα από τα παραπάνω...

2. Από τη στιγμή που ζητάς να κανει υποχωρήσεις κ να δέχεται τα ελαττώματά σου πρέπει να φερθείς κ εσύ ανάλογα ;)

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΙΔΙΑ!! ;)

Dimitris είπε...

Μα αυτό το είπα νομίζω,ότι μπορεί να ζητάμε και τελικά να βρεθώ με μια κοπέλα που ουδεμία σχέση θα έχει,αλλά θα με κάνει να πετάω στα σύννεφα.Όπως και να βρεθώ με την κοπέλα των ονείρων μου που τελικά δεν θα ναι αυτό που ζητάω...Οι υποχωρήσεις επιβάλλονται,εξάλλου αυτή είναι η μαγεία,να μοιράζεσαι και τα καλά και τα άσχημα του καθενός

Dreamy Cloud είπε...

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες μερικές φορές οι συμπεριφορές θυμίζουν πολύ.. Είναι πολύ περίεργο ασυναίσθητα να επιλέγεις κάποιον στη ζωή σου που να μοιάζει σε κάποιον άλλο ειδικά στη συμπεριφορά...Φιλάκια!!

seniorita είπε...

νομίζω κατά βάθος όλοι έχουμε ένα πρότυπο στο μυαλό μας και οι σύντροφοι που επιλέγουμε άλλοτε το πλησιάζουν επικίνδυνα κι άλλοτε λιγότερο..
δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ'αυτό!γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουμε στο μυαλό μας μας τραβάνε..

KitsosMitsos είπε...

Εμένα πάντως ό,τι καλό μου δώσουν να φάω, δεν το αφήνω. Τι δηλώνει αυτό γιατρέ μου;

Gianni είπε...

Έχω περάσει απίστευτα καλά και έντονα με όσες δεν πληρούσαν "τα κριτήρια".
Απλά κράτησε λίγο...
Ναι υπάρχουν κριτήρια και ομοιότητες στους σταθερούς μακροχρόνιους (φτου κακά!) δεσμούς.

dsquared είπε...

Βρε παιδι μου, οι μελαχρινοι μου περναν απαρατηρητοι. Ειμαι σταθερη στις αξιες... ξανθος-μπλε ματια. Το υψος ερχεται σε δευτερη μοιρα.

din

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ Dreamy Cloud: ασυναίσθητα αλλά τελικά η επιλογή αυτή έχει βάση !!!


σματς!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ seniorita: ακριβώς! αυτό λέω κ εγω! ότι η οποιαδήποτε επιλογή θα πρέπει να πληρεί κάποια κριτήρια κ γιαυτό συνήθως οι πρώην μας μοιάζουν πάρα πολύ!

σματς!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ KitsosMitsos: χαχαχα!!! αυτό υποδηλώνει ότι είσαι ανοικτός σε προτάσεις κ δν επιθυμείς τπτ παραπάνω από ένα σύντροφο δίπλα σου!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

@ Gianni: νομίζεις! μα τι πιστευεις ότι σε τραβάει να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο για αρκετό καιρό? αυτά τα χαρακτηριστικά που έχεις υποσυνειδητα επιλέξει να είναι αυτά που σε τραβάνε στον άλλον. και αυτη τα έχει!


σματς!

admin είπε...

οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά με πρώην, σε αντίθεση με τους άνδρες πιστεύω που είναι πιο άνετη στις προτιμήσεις τους!!