Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Το παιδί και το ακριβό παιχνίδι.


Όταν σε ένα παιδί δώσεις ένα παιχνίδι, ακριβό, φανταχτερό και το πιο "μουράτο" που έχει βγει αυτή τη στιγμή στο εμποριο, χωρίς να του δείξεις πως να το χειρίζεται, το πιθανότερο είναι να στο γυρίσει εντελώς κ τελείως διαλυμένο.

Τότε εσύ θα του φωνάξεις, θα.. , θα.... αλλά στο τέλος θα του πάρεις κι άλλο παιχνίδι.

Μια μάπα βέβαια, έτσι ώστε να μην τα κλαις μετά τα λεφτά σου.

Αλλά όμως το παιδάκι, που σημειωταίων δεν είναι χαζό, το παιχνίδι αυτό θα το προσέχει σαν τα μάτια του κ θα κάτσει να το μάθει χωρίς να το διαλύσει.

Κι έτσι μετά από κάποιο καιρό και αφού έχει μάθει αρκετά πράγματα για τα τελευταίας τεχνολογίας παιχνίδια, θα σου ζητήσει ένα τόσο τέλειο όσο αυτό που του είχες πρωτοδώσει.

Εσύ τότε θα ανακαλέσεις στη μνήμη σου πως σου επέστρεψε το πρώτο εκείνο παιχνίδι, και με βροντερή φωνή θα του αρνηθείς να του αγοράσεις ένα ίδιο. (πάντα με την προϋπόθεση ότι έχεις τη δυνατότητα)


Το παιδάκι θα σου γυρίσει την πλάτη στενοχωρημένο και θα κατηγορεί τον εαυτό του που έδειξε στο γονιό του μια τόσο κακή συμπεριφορά, χαλώντας το καλό και ακριβό παιχνίδι.



Και τώρα πείτε μου.... ποιος φταίει εδώ..?

Το παιδάκι που το χάλασε ή ο γονιός που δεν του έδωσε την ευκαιρία να του δείξει 2 πραγματάκια για το παιχνίδι, ώστε να το παίζει το παιδί και να το ευχαριστιέται κ αυτό αλλά και ο ίδιος ο γονιός?



ΥΓ: Ζώ!
Αλλά σε άλλους ρυθμούς! Πρωί: διάβασμα, μεσημέρι: φαΐ, απόγευμα: διάβασμα!
Είμαι με ένα βιβλίο παραμάσχαλα!
Συμπέρασμα... μάλλον είμαι και πολύ φυτό!!!!!! Αλλά δεν με νοιάζει, γιατί και τα τριαντάφυλλα είναι φυτά και είναι πανέμορφα!!!!!

6 σχόλια:

Dreamy Cloud είπε...

Xαχαχα το συμπέρασμα είναι όλα τα λεφτά!! Δεν πειράζει πάντως, ελπίζω να ανταμειφθούν οι κόποι σου μόνο!! Και σχετικά με το ερώτημα που έθεσες, ο γονιός είναι και πολύ ηλίθιος όταν βλέπει πως το παιδί έχει αναγνωρίσει τα λάθη του και δεν πρόκειται να ξανακάνει το ίδιο λάθος. Αλλά μάλλον δεν πολυασχολείται μαζί του κάτι που φαίνεται και στην αρχή. Τι να πεις.. Καλή επιτυχία στο μάθημα που δίνεις, φιλάκια πολλά!!!

Εξύμνoς είπε...

Παντα υποστηριζα οτι η παιδικη λογικη ειναι τελειως τετραγωνη και ξεδιπλωνεται με προκαθορισμενο τροπο! Εκει ακριβως πιστευω οτι κρινεται ενας γονιος! Εαν πιασει τη λογικη αυτη θα μπορεσει να συνεργαστει αψογα με το παιδι και αυτο θα ειναι καλο για τον γονιο, και 2 φορες καλυτερο για το παιδι!! Αντιθετως οι περισσοτεροι δεν ριχνουν τον τροπο σκεψης τους στο επιπεδο του παιδιου ωστε να καταλαβουν τι ακριβως γινεται με αποτελεσμα να μην μπορεσουν ποτε να συνεργαστουν και να περναει χαλια ο γονιος και χειροτερα το παιδι!!

Εγω επειδη θυμαμαι πολυ καλα την παιδικη μου ηλικεια (δεν πανε και πολλα χρονια αλλωστε :Ρ) αντιμετοπισα τετοιες συγκρουσεις λογικης και αυτο με τρελαινε!!! τελικα παντως αυτο εκ του αποτελεσματος νομιζω οτι σε καλο μου βγηκε...

παλι για εμενα μιλησα... τεσπα, καλο βραδυ!!!

Mousikoulis είπε...

Προφανώς αγαπητό μου φυτό..εεε παιδί ήθελα να πω :p φταίει σίγουρα ο γονιός! Και δημιουργούμε και στο παιδάκι θέμα! Άντε να δούμε που θα σε οδηγήσει όλη αυτή η μόρφωση :Pp

korinoskilo είπε...

τριανταφυλλακι μας εσυ :Ρρρρ

ο γονιος φταιει 10000% :Ρρ

Manolog3 είπε...

Τα παιδια δεν ειναι χαζα...ουτε ομως και οι γονεις. Το μονο κακο ειναι πως καμια φορα οι γονεις παιρνουν παιχνιδια που δεν ειναι για την ηλικια των παιδιων τους!!

Καλη επιτυχια με τις εξετασεις!!

Υ.Γ. Γιατι πρεπει να δινουμε εξετασεις για να παρουμε το πτυχιο...?? :PpP

fresco είπε...

μία εσύ και ένας ο Φρόυντ στην ψυχολογία!!!

πολλλλλλλλλλά φιλιά!

byeee;-)