Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ακρόπολη




Την Παρασκευή είχε αναμφισβήτητα τέλεια ημέρα!!!
Έτσι αυθόρμητα αποφασίσαμε να πάμε για ένα πρωινό καφεδάκι στο Θησείο και μετά να ανέβουμε στην Ακρόπολη!

Ήταν η πρώτη φορά (ντροπή μου!) που ανέβαινα! Δεν μας είχαν πάει ποτέ με το σχολείο οι άχρηστοι.


Εντυπώσεις: Δέος, δέος και πάλι δέος! Ήταν τόσο όμορφα και γαλήνια εκεί πάνω..

Όταν βέβαια κοίταζα κάτω στο χάος με τις πολυκατοικίες και τα τσιμέντα με έπιανε ένα κάτι .. αλλα το μνημείο είχε τόση εσωτερική ομορφιά που επισκίαζε όλα τα άλλα.



Η ιστορία του και η αρχιτεκτονική του με συγκίνησαν. Είδα τις Καρυάτιδες κι ήταν τόσο όμορφα γλυπτά! Η Ελληνική σημαία που κυμάτιζε με έκανε να νιώσω τόσο υπερήφανη!



Και λίιιιγη ιστορία, έτσι.. για την ιστορία!


<<Ο Παρθενώνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα που δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα.

Μετά τη νίκη τους κατά των Περσών, το 479 π.Χ. ο Αθηναίοι επέστρεψαν στην εγκαταλειμμένη πόλη τους, όπου βρήκαν όλα τα κτίσματα της Ακρόπολης κατεστραμμένα. Ο Περικλής θέλησε να ξανακτίσει την πόλη και να την αναδείξει σε καλλιτεχνικό, πολιτιστικό αλλά και πολιτικό κέντρο της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τριάντα χρόνων διακυβέρνησης της πόλης από τον Περικλή, ανεγέρθηκαν πολλά μνημεία όπως ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια και άλλα. Το χειμώνα του 432 πΧ έλεγε στους συμπατριώτες του ότι έκαναν την Αθήνα «σχολείο» της Ελλάδας και όλου του κόσμου.>>

πηγή


Έχω να καταγγείλω πως ο Παρθενώνας δεν είναι μέσα στα 7 Θαύματα του Σύγχρονου κόσμου και είναι οι Πυραμίδες που ήταν και 2 χιλιετίες αρχαιότερες από την Ακρόπολη. Και σιγά τις Πυραμίδες.. ένας τάφος ήτανε που φτίαχτηκε από τη ματαιοδοξία των Φαραώ. Ενώ ο Παρθενώνας ήταν ναός, μέρος λατρείας της θεάς Αθηνάς. Σχεδόν θρησκευτικό μνημείο μπορώ να πω. Τι να πω.. Απορώ εμείς οι έλληνες δεν ψηφίσαμε μαζικά όταν είχε γίνει η ψηφοφορία μέσω ίντερνετ??



Next stop---> Μουσείο Ακρόπολής!!!

5 σχόλια:

mahler76 είπε...

είναι Θεά η Ακρόπολη ειδικά χειμώνα και καθημερινή που δεν έχει πολύ κόσμο και μπορείς να δείς τα μνημεία. Καλή σου μέραααα

kikop80 είπε...

Είναι υπέροχα πάνω στον βράχο της Ακρόπολης! γαληνεύεις πραγματικά, σκέφτεσι πιο καθαρά και πολλοί υποστηρίζουν πως έχει ιαματικές ιδιότητες το μέρος!
Μη σε νοιάζει πάντως αν δεν είναι στα 7 σύχρονα θαύματα, μικρό τρελό, το σημαντικό είναι πως βρίσκεται και στέκεται ακόμα εκεί ψηλά!

Καλημέρες!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Τελικά στο μουσείο πήγατε; Όλο λέω ότι θα το επισκεφτώ κι ακόμη στον δρόμο είμαι, πες μας εντυπώσεις!!

Από μικρό κι από τρελό είπε...

Mahler θα συμφωνήσω μαζί σου!!!



Κikop δεν έχεις καθόλου άδικο!!!



Μάγισσα Κίρκη στο μουσείο δεν πήγα αλλά είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου! Όταν πάω θα έχετε και σχετική ανάρτηση με εντυπώσεις φυσικά!!!



σματς σε όοολους!!!

KitsosMitsos είπε...

Πήγες με την σωστή σειρά. Πρώτα στην Ακρόπολη και μετά στο Μουσείο.
Εύχομαι συχνότερες όμορφες βόλτες :-)
Καλησπέρα